Wie ben ik

Ik ben Christina Rieksen, 39 jaar en moeder van 3 kinderen. 

Al 20 jaar heb ik ervaring met het geven van paardrijles zowel aan mensen zonder beperking als met. Daarnaast werk ik al 15 jaar in de zorg als begeleider en sociotherapeut van verschillende doelgroepen.

Ik ben gediplomeerd instructrice en gediplomeerd in de zorg en daarnaast het ik een opleiding gedaan voor therapiehond begeleider.

Als kind heb ik het geluk gehad dat ik van jongs af aan heb kennis mogen maken met een natuurlijke manier van paarden houden en paarden rijden.

Daarnaast heb ik jarenlang endurance paarden getraind en uitgebracht op wedstrijden. Dit zijn lange afstandsritten door de natuur. Ik heb les gegeven in de basis van de dressuur, het springen, de voltige en grondwerk op een manege en inmiddels geef ik al jaren les in het natuurlijk paardrijden in het bos met mijn eigen paarden.

In het verleden heb ik een zorgboerderij gehad waar ik ook de individuele begeleiding en groepsbegeleiding met het paard verzorgde in de natuur.

Ik heb voor verschillende zorgorganisaties gewerkt met kinderen en volwassen met onder andere psychiatrische problematiek waarbij ik mijzelf heb gespecialiseerd in het omgaan met trauma, autisme spectrum stoornissen en hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit.

De dieren, mensen en de natuur leren mij dagelijks over mijzelf en ik begeleid anderen graag in hun proces om dit ook te doen.