23-1-2021 Jola Schutte

Al 13 jaar had ik niet gereden en ik stelde het eigenlijk steeds weer uit om te beginnen. Christina vroeg of ik een les bij haar wilde proberen. We zijn heel rustig begonnen waardoor ik even kon wennen. Op de Posbank rijden is fantastisch. De natuur daar is zo mooi. De haflinger Snowy is een heel lief, bomproof paard die geen stap verkeerd zet. Heel fijn om zo weer te beginnen. Christina is heel rustig, down to earth en geduldig. Na minder dan een half uur voelde het weer vertrouwd/als vanouds. Ik hoop nog vele uren te mogen komen rijden.

23-1-2021 Jola Schutte

Ons zoontje Cédric (3, bijna 4 jaar) is ontzettend enthousiast, lief, vrolijk en heel druk. Ik dacht dat hij misschien wat te onrustig zou zijn om bij de paarden te zijn. Tegelijkertijd dacht ik dat paardrijden met het juiste paard/de juiste begeleiding ook heel goed voor Cédric zou zijn. Christina wilde het zeker proberen. Cédric mocht op Sanna rijden. Cédric deed zijn uiterste best met poetsen. Na het poetsen mocht Cédric op de rug van Sanna. Hij vond het drie tellen spannend, maar na een paar passen zat Cédric ontspannen op de rug van de pony. Aan de hand van Christina zijn ze over de Posbank gestapt. Cédric heeft op aanwijzing van Christina oefeningen met zijn armen gedaan. Hij durfde zelfs even met zijn armen los te rijden. Ik mocht er naast lopen. Stralend keek Cédric om zich heen en zat hij netjes rechtop. Bijna een uur lang. Hij werd helemaal rustig van het ‘geschommel’ van een stappende Sanna. Christina legt alles rustig, duidelijk en geduldig uit. Sanna was ontzettend lief en rustig. Ze heeft geen stap verkeerd gezet met Cédric naast zich of op haar rug. Terug bij de wei mocht hij nog helpen met voeren. Het rijden met de kruiwagen was bijna net zo mooi als het paardrijden zelf. Cédric wil absoluut vaker naar les!

20-8-2020 Renskevan der Zeeuw

Waar onze, nog heel jonge, kinderen eerder nog gereserveerd en met enige spanning waren naar paarden toe, zaten ze binnen no time zonder blikken of blozen op het paard van Christina. Christina geeft heel natuurlijk vanuit rust & vertrouwen les. Na de eerste les waren niet alleen de kinderen, maar ook ik compleet ontspannen en tegelijkertijd opgeladen met positieve energie.
Dankbaar voor dit mooie kado.

18 oktober 2020 Wybke de Mes

mijn kinderen hebben in no time op een fijne manier met paarden leren om gaan, na enkele lessen zag ik hun zelfvertrouwen groeien. ze gaan elke keer met heel veel plezier. ik laat ze danook met veel vertrouwen achter bij Christina. fijn vind ik ook de flexibiliteit in het plannen van de lessen.

28 april 2019 Inge van der Kwast-Briedé

https://www.facebook.com/natuurlijkpaardrijden/reviews/?ref=page_internal

We hebben vandaag deelgenomen aan een paardentocht over de prachtige veluwe onder leiding van Christina Rieksen. Wat een heerlijke dag! Jongste zoon (net 4) zat met een grijns van oor tot oor op het paard, oudste mocht het paard leiden. Trots op onze jongens, die enorm genoten van het peer-contact, elk op zijn eigen manier. De oudste kwam op het laatst pas los door een ren-wedstrijd te doen met een andere jongen (met verve gewonnen) en heeft wel 15 grote kevers gered van vertrappeling.

Ook als ouders is het een erg fijne dag om met andere ouders ervaringen uit te wisselen over het HB landschap en opvoeding . Zeker een aanrader en wij blijven graag op de hoogte van nieuwe ritten/aanbiediengen!